Veelgestelde vragen

 

Hoe werkt zelfgeurende kleding?
In die inkt die op de kleding wordt bedrukt, mengen wij een speciaal door ons ontwikkeld ingrediënt. Dat zijn piepkleine capsules die snel geur opnemen en dat heel langzaam weer loslaten. 

Hoe veilig is Capsportkleding?
De gebruikte materialen zijn getest en bewezen veilig in gebruik voor mensen en dieren. Onder normale omstandigheden komt er ook niets van in het milieu terecht.

Is de techniek duurzaam? 
Een kledingstuk voorzien van een langdurig prettige geur, kan als gevolg hebben dat het minder vaak gewassen wordt. Dit leidt weer tot vermindering van het gebruik van water en energie. Het materiaal zelf is ook veilig voor mens en milieu. De productie van de capsules die we gebruiken is zo duurzaam mogelijk, waarbij veel aandacht is voor verminderen van energieverbruik en afval.

Neemt zelfgeurende kleding zweetgeur op?
Nee, de print houdt de zweetgeur niet vast. Het materiaal is hydrofoob (water afstotend) en daardoor wordt zweet afgestoten.

Waarom neemt de geur af na een wasbeurt?
De geursterkte neemt af in een wasbeurt. Dit effect is groter bij wassen op hogere temperatuur en is afhankelijk van het type wasmiddel. Wij raden daarom aan te wassen op 30 graden. Wasinstructies staan op de verpakking op de kleding.

Hoe kan ik de sportkleding weer net zo sterk laten ruiken?
Je kunt een eigen geur op het Capsport logo spuiten of deppen. Denk aan je favoriete parfum, deodorant of wasmiddel spray. De capsules laden zich dan opnieuw met een geur en laten dit een aantal weken langzaam vrijkomen. 
 
Werk het ook met andere geur?
Ja, je kunt je eigen favoriete geur kiezen.
 
Voor welke toepassingen is Capsportkleding geschikt?
Capsport kleding is bedoeld om in te sporten, maar je kan het natuurlijk ook gebruiken in het dagelijks leven.

Populair